SEAT Arona Forum banner

Co oznaczają te trzy symbole?

12K views 6 replies 5 participants last post by  mandib66  
#1 ·
Image
Trzy symbole, które mam na myśli, to najpierw dwa nad tekstem oljetemperatur. A ostatni to ten na środku obrazu. Myślę, że to temperatura oleju.
Kiedy przejechałem około 10 km, temperatura oleju wskazuje tylko 60 stopni.
Chcę tylko wiedzieć, czy to źle i czy muszę to naprawić. Czy mogę jeździć z tymi symbolami bez powodowania uszkodzenia samochodu?

Wielkie dzięki
Tony Johansson

#2 ·
Tak, masz rację! Środkowy symbol TO temperatura oleju .... i brzmi to w porządku. Mój samochód zwykle utrzymuje się w okolicach 90 stopni Celsjusza, ale w chłodne dni może to zająć 30 minut. Dwa symbole nad nim oznaczają po prostu zestaw menu, którego używasz... jeśli naciśniesz prawy przycisk na kierownicy w lewo/prawo, zobaczysz, jak się poruszają - dając ci inny zestaw opcji na centralnym wyświetlaczu... możesz wtedy użyć rolki góra/dół, aby wybrać element w tym menu.

#4 ·
View attachment 1557
Mam na myśli trzy symbole, czyli najpierw dwa nad tekstem oljetemperatur. A ostatni to ten na środku obrazu. Myślę, że to temperatura oleju.
Kiedy przejechałem około 10 km, temperatura oleju wskazuje tylko 60 stopni.
Chcę tylko wiedzieć, czy to źle i czy muszę to naprawić. Czy mogę jeździć z tymi symbolami bez powodowania uszkodzenia samochodu?

Wielkie dzięki
Tony Johansson
Chciałbym wiedzieć, do czego służą trzy symbole (te same) na dole?